Hírek
Közérdekű adatok
Levéltárunk
Szolgáltatások
Iratkezelés felügyelete
Iratnyilvántartás
Adatbázisok
Kiadványok
Zalai Digitális Archívum
Kapcsolatok
Technikai információkVirtuális kiállításokDegré Alajos Zalai Honismereti Alapítvány


Honlapunk elkészítését a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram Levéltári Kollégiuma támogatta.


Arculatterv és fotók:
Zóka Gyula

Dokumentumok Zala megye történetéből 1947-1956.


A kötetben szereplő dokumentumokkal átfogóan, tematikai megkötöttség nélkül próbáljuk meg bemutatni Zala megye politikai, társadalmi és gazdasági életének átalakulását 1947 és 1956 között. A mű mind formai, mind tartalmi szempontból szerves folytatását képezi az 1995-ben - szintén a Zala Megyei Levéltár kiadásában - megjelent Dokumentumok Zala megye történetéből 1944-1947 című forráskiadványnak.

Jelen kötetünkben 156 dokumentumtétel segítségével kívánunk plasztikus képet adni arról a korszakról, amelynek nemcsak a helyi, de az országos eseményeit illetően is jócskán akadnak még tisztázandó kérdései. Túllépve a köztudatban élő sztereotípiákon, történetírásunk legújabb eredményeit és szemléletmódját alkalmazva igyekeztünk olyan dokumentumokat beválogatni, amelyek tényszerűségükben vagy hangulatukban a leghitelesebbnek vélt módón tárják fel a XX. század közepének zalai történéseit.Szerkesztette: Káli Csaba
Kiadó: Zala Megyei Levéltár
Megjelenés éve: 1999
Oldalszám: 467
Ára: 1500,- Ft
Megvásárolható --> Kiadvány-értékesítés
Letölthető --> zgy48.pdf ( 2235 KB)