Hírek
Közérdekű adatok
Levéltárunk
Szolgáltatások
Iratkezelés felügyelete
Iratnyilvántartás
Adatbázisok
Kiadványok
Zalai Digitális Archívum
Kapcsolatok
Technikai információkVirtuális kiállításokDegré Alajos Zalai Honismereti Alapítvány


Honlapunk elkészítését a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram Levéltári Kollégiuma támogatta.


Arculatterv és fotók:
Zóka Gyula

Zalai történeti tanulmányok.


A Zala Megyei Levéltár kiadványsorozatának, a Zalai Gyűjteménynek ezen újabb tanulmánykötete, a XIII. századtól egészen a XX. század közepéig kíséri végig a Kedves Olvasót, felvillantva Zala megye történetének egy-egy, a legújabb kutatások által feltárt epizódját. A színvonalas tanulmányok és forrásközlések szerzői között a levéltár munkatársain kívül országosan ismert és elismert szakemberek, valamint tehetséges, pályájuk elején álló, a legfiatalabb történészgenerációhoz tartozók írásait olvashatjuk.

A kötetben szereplő 12 mű vegyes tematikájú, a zalai és más levéltárak forrásaira támaszkodva a politika-, társadalom- és gazdaság-, valamint a hadtörténet témakörét egyaránt érintik. Az egymást kronologikus rendben követő tanulmányok, térben gyakran túllépnek nemcsak a jelenlegi, hanem a történelmi Zala megye határain és az eseményeket - ahol az indokolt és elkerülhetetlen - a regionális vagy az országos történésekbe ágyazottan értelmezik. Ennek köszönhetően szolgál ez a kötet nemcsak Zala megye, hanem az ország történetének is szerény adalékául.Szerkesztette: Káli Csaba
Kiadó: Zala Megyei Levéltár
Megjelenés éve: 1997
Oldalszám: 406
Ára: 1500,- Ft
Megvásárolható --> Kiadvány-értékesítés
Letölthető --> zgy42.pdf ( 2573 KB)