Hírek
Közérdekű adatok
Levéltárunk
Szolgáltatások
Iratkezelés felügyelete
Iratnyilvántartás
Adatbázisok
Kiadványok
Zalai Digitális Archívum
Kapcsolatok
Technikai információkVirtuális kiállításokDegré Alajos Zalai Honismereti Alapítvány


Honlapunk elkészítését a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram Levéltári Kollégiuma támogatta.


Arculatterv és fotók:
Zóka Gyula

HírekRólunk írtákSajtóbibliográfiaRólunk írták az Interneten

Korábbi híreink


Orbán Viktor miniszterelnök látogatása a zalai levéltárban
Zalaegerszeg, 2015. április 14.

Április 14-én Zalaegerszegre látogatott Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter, akik együttműködési megállapodást kötöttek a város polgármesterével a következő évek gazdaságpolitikai támogatásaival kapcsolatban. A szerződés aláírására a levéltár Széchenyi téri épületében lévő városi díszteremben került sor (amelyet emlékezetes levéltári rendezvények kapcsán jól ismernek a kollégák).
S ha már miniszterelnök úr az épületben tartózkodott, kézenfekvő volt, hogy egy rövid, múltidéző látogatást tegyen az MNL Zala Megyei Levéltárában. Szívesen tette ezt, hiszen 1988 őszén - zalaegerszegi katonáskodása idején - gyakran megfordult az intézményben. A kutatóteremben találkozott több régi ismerőssel, köztük Foki Ibolya főlevéltárossal és Dr. Gyimesi Endre akkori levéltár-igazgatóval, felemlegetve a közös emlékeket. Tájékozódott a levéltárosok életéről, s külön örömmel lapozgatta az ajándékba kapott levéltári kötetet, a Batthyány Lajosról szóló, "Saját utamat jártam" című albumot. A zalaegerszegi közös emlékek felidézése mellett szóba került a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára bővülésének ügye is. Lázár János ígérte, hogy a várnegyed felújítása kapcsán kiemelten figyel a nemzet legrégebbi közgyűjteményének gondjaira.
Mellékelten közlünk néhány fotót a levéltári látogatásról, amely kifejezetten jó hangulatban telt. Reméljük, hogy a látogatás kicsit ráirányítja a figyelmet az eddig sajnos elég mostohán kezelt szakmánkra.
Fotógaléria Orbán Viktor miniszterelnök zalaegerszegi látogatásáról - zalaegerszeg.hu