Hírek
Közérdekű adatok
Levéltárunk
Szolgáltatások
Iratkezelés felügyelete
Iratnyilvántartás
Adatbázisok
Kiadványok
Zalai Digitális Archívum
Kapcsolatok
Technikai információkVirtuális kiállításokDegré Alajos Zalai Honismereti Alapítvány


Honlapunk elkészítését a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram Levéltári Kollégiuma támogatta.


Arculatterv és fotók:
Zóka Gyula

HírekRólunk írtákSajtóbibliográfiaRólunk írták az Interneten

Korábbi híreink


Deák és a nők - tudományos konferencia
Zalaegerszeg, 2013. október 16.

A Magyar Jogász Egylet Zala Megyei Szervezete, a Zala Megyei Területi Ügyvédi Kamara, a Zalaegerszegi Törvényszék és a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Megyei Levéltára "DEÁK ÉS A NŐK. Női sorsok és szerepek Deák Ferenc környezetében" címmel tudományos konferenciát rendezett Zalaegerszegen, 2013. október 16-án, Deák Ferenc születésének 210. évfordulója tiszteletére. A Zalaegerszegi Törvényszék dísztermében (az egykori vármegyeházán) tartott tanácskozáson Dr. Magyar Károly, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke - mint házigazda - mondott köszöntőt, majd Dr. Mikó Zsuzsanna PhD, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója nyitotta meg a konferenciát. Délelőtt Prof. Dr. Máthé Gábor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzor emeritusa, délután pedig Dr. Gyimesi Endre, levéltári miniszteri biztos elnökölt.
A Nemzeti Kulturális Alap, a Zalaegerszegi Törvényszék, a Magyar Jogász Egylet Zala Megyei Szervezete, a Zala Megyei Területi Ügyvédi Kamara és Kehidakustány Község Önkormányzata által támogatott tudományos konferencián az alábbi előadások hangzottak el: A rendezők 2014-ben önálló kötetben tervezik megjelentetni a konferencia előadásait.
A Zalaegerszegi Televízió híradójának tudósítása (videó)
Kiss Gábor előadása (videó)
Dr. Dominkovits Péter előadása (videó)
A Zalai Hírlap tudósítása a konferenciáról
A Zalai Hírlap írása Kiss Gábor előadásáról