Hírek
Közérdekű adatok
Levéltárunk
Szolgáltatások
Iratkezelés felügyelete
Iratnyilvántartás
Adatbázisok
Kiadványok
Zalai Digitális Archívum
Kapcsolatok
Technikai információkVirtuális kiállításokDegré Alajos Zalai Honismereti Alapítvány


Honlapunk elkészítését a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alapprogram Levéltári Kollégiuma támogatta.


Arculatterv és fotók:
Zóka Gyula

HírekRólunk írtákSajtóbibliográfiaRólunk írták az Interneten

Korábbi híreink


Sajtótájékoztató a levéltár 2011. évi eredményeiről és 2012. évi terveiről
Zalaegerszeg, 2012. január 23.

2012. január 23-án került sor Zalaegerszegen a Zala Megyei Levéltár hagyományos - immár 12. alkalommal megtartott - évértékelő sajtótájékoztatójára. A sajtótájékoztatón megjelentek az MTI és a Magyar Rádió Zala megyei tudósítói, a Zalai Hírlap és a Zalaegerszeg c. helyi lapok újságírói, valamint a Zalaegerszegi városi televízió munkatársai. Jelen volt rendezvényünkön a Zala Megyei Intézményfenntartó Központ levéltári ügyekben illetékes referense és a megyei könyvtár igazgatója is.
A levéltár 2011. évi szakmai munkájáról Káli Csaba igazgatóhelyettes számolt be, kiemelve az elektronikus levéltári segédletek és az adatbázis-építés területén elért, országos viszonylatban is kimagasló eredményeinket. A "Riválisok polgárosodása. Források Zalaegerszeg és Nagykanizsa történetéhez, 1867-1918" c., Foki Ibolya főlevéltáros által szerkesztett könyvet dr. Gyimesi Endre országgyűlési képviselő, levéltári miniszteri biztos mutatta be. Részletesen szólt a forrásgyűjteményből kiolvasható érdekességekről és következtetésekről, Zalaegerszeg és Nagykanizsa dualizmuskori vetélkedéséről, illetve fejlődésük eltérő útjairól. A levéltár 2012. évi tudományos és közművelődési terveinek ismertetésével Molnár András igazgató zárta a sajtótájékoztatót.
Digitális frontnaplók: kötetbemutató a levéltárban - Zalai Hírlap tudósítás
Mindszentyről és a doni tragédiáról... - Kultúra.hu tudósítás
Középpontban a történelmi évfordulók - Zalaegerszegi Televízió tudósítás